Na petome kazališnom festivalu Gavranfestu u Krakovu od 26. lipnja do 1. srpnja bit će prikazano šest predstava nastalih prema tekstovima Mire Gavrana. Gavranfest je pokrenut 2003. godine u slovačkome gradu Trnavi u Teatru Jana Palarika, a od ove godine održavat će se svake godine potkraj lipnja u Krakovu

Na petome kazališnom festivalu Gavranfestu u Krakovu od 26. lipnja do 1. srpnja bit će prikazano šest predstava nastalih prema tekstovima Mire Gavrana.

Predstave će se izvoditi na pozornici Teatra Ludowy, koji je i organizator festivala. Ansambl toga kazališta izvest će predstave “Hotel Babilon” i “Sve o ženama”, a s istom predstavom gostovat će i Teatar Badow iz Lodza. Teatar Gavran gostuje s predstavom “Pacijent doktora Freuda”, kazalište La My iz Praga izvest će “Ljubavi Georgea Washingtona”, a kazalište Scena poniedzialek iz Szczecina predstavu “Muž moje žene”.

Gavranfest je pokrenut 2003. godine u slovačkome gradu Trnavi u Teatru Jana Palarika, a od ove godine održavat će se svake godine potkraj lipnja u Krakovu.

Djela Mire Gavrana dosad su prevedena na 35 jezika, njegove drame i komedije imale su više od dvije stotine kazališnih premijernih izvedaba diljem svijeta, a vidjelo ih je više od dva milijuna gledatelja.

Gavran je jedini živući dramatičar u Europi kojem je posvećen festival izvan njegove domovine. (HRT)