Grad Zagreb će biti pokrovitelj 5. Hrvatskih svjetskih igara, a Hrvatski svjetski kongres dobit će od grada prostor u Zagrebu

Zagreb će biti pokrovitelj 5. Hrvatskih svjetskih igara, dogovoreno je na sastanku s organizatorima u gradskoj upravi 25. srpnja. Usto, Hrvatski svjetski kongres dobit će od grada prostor u Zagrebu, kazao je nakon sastanka predsjednik organizacije Vinko Sabljo…
“Dobit ćemo prostor gdje možemo raditi i pokazati da imamo puno toga što se može iskoristiti na dobrobit Hrvatske, Zagreba i BIH. Bez prostora, doma ili kuće to ne može funkcionirati”, izjavio je Sabljo.
Organizatori su dosad djelovali u Matici iseljenika, no bez „adekvatnog“ prostora za rad.
“S obzirom da smo Kongres registrirali u Hrvatskoj kao domaću i stranu udrugu, sve smo prebacili ovdje. Pokazat ćemo naš rad, napravit ćemo izložbeni prostor, pokazati našu izdavačku djelatnost i arhiv. Ljudi će sada moći navratiti i razgovarati s nama na jednom mjestu”, kazao je Sabljo.
Organizacija netom završenih 4. Hrvatskih svjetskih igara bila je najbolja dosad, kazao je pročelnik Ivica Lovrić, potvrdivši da je pokrenuta procedura za dodjelu prostora.
“Hrvatski svjetski kongres, kao najvažnija organizacija Hrvata u svijetu, nema adekvatan prostor u Zagrebu. A nužna im je. Gradonačelnik je danas pokrenuo proceduru dodjele prostora. Vjerujem da će uskoro imati dostojan prostor kakav zaslužuju u gradu Zagrebu”, izjavio je Lovrić.
Gdje će se nalaziti prostor i kolike će biti veličine još se ne zna. Slijedeće 5. po redu hrvatske svjetske igre održat će se za 3 godine ponovno u Zagrebu. (www.prvi.hr)

Pobjednici i galerija fotografija 4. Hrvatskih svjetskih igara