Ured Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu u suradnji sa Maticom hrvatskom Bruxelles, Predstavništvom HTZ-a i Veleposlanstvom RH u Kraljevini Belgiji organizira već petu godinu zaredom Festu Sv. Vlaha u Bruxellesu.

Ovogodišnja proslava započeti će 28. siječnja 2018. čitanjem proglasa Feste ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule i puštanjem golubica kao simbola slobode i mira, a za festanjule su izabrani gospari Ivica Sršen i Božo Butigan. Nakon otvaranja Feste održati će se tradicionalna Večera od Kandelore u restoranu Vinograd uz klapu Kaše.

Sljedećeg dana, 29. siječnja 2018., u Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji, održati će se predavanje ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać na temu „Sv. Vlaho i Dubrovnik“ te otvaranje Dubrovačke vinske setemane uz klapu Kaše u vinskom baru Bois Tranquille.

Prezentaciju „Vinarstvo Dubrovačko-neretvanske županije“ novinarima i turističkim agencijama iz Belgije, Nizozemske i Luxemburga održati će Franica Miloš iz Regionalne razvojne agencije DUNEA i sommelier Ivo Ivaniš uz degustaciju zlatnih vina i pobjednika prošlogodišnjeg Festiwinea.

Partneri Feste sv. Vlaha u Bruxellesu su Ured zastupnice u Europskom parlamentu gđe. Dubravke Šuice, Predstavništvo HGK u Bruxellesu, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije.
(Fenix magazin)