Festivalski program i ovaj put donosi različite umjetničke i zabavne forme, od novih hrvatskih filmova, preko izložbe, koncerata i gastro prezentacije, pa sve do kazališne predstave

Osmu godinu zaredom Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BIH… iz Zagreba, u suorganizaciji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak, a uz potporu i podršku Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Kantona Sarajevo, organizira festival “Ja BiH… Pet dana Zagreba u Sarajevu 2017.”  koji se od 15. do 19. svibnja održava na nekoliko lokacija u gradu Sarajevu.

Festivalski program i ovaj put donosi različite umjetničke i zabavne forme, od novih hrvatskih filmova, preko izložbe, koncerata i gastro prezentacije, pa sve do kazališne predstave.

Kao i svaki put, u sarajevskom art kinu Meeting Point bit će prikazani novi hrvatski filmovi, „Ustav Republike Hrvatske“, „Ministarstvo ljubavi“, „Trampolin“, „Generacija 68“ i „S one strane“, a u goste dolaze poznati filmski redatelji Rajko Grlić te Nenad Puhovski, direktor Zagrebdoxa.

Ove godine priređuje se i izložba „Konstelacije“ akademskog kipara Krešimira Katušića, kao vid suradnje sarajevske i zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

Posebni dio programa jest „Zagrebački teferič“ uz Danielu Trbović, Enesa Kiševića te gastro stručnjakinje Željku Stošić i Gabrielu Ključe.

Uz „Večer prijateljstva“s pjevačicom Zoricom Kondžom i kompozitorom Joškom Banovim, mladu soul/funk/pop-rock grupu „The A!“ te legendu hrvatskog rocka i jazza Zdenku Kovačiček, i glazbeni dio Dana bit će reprezentativan.

Zijah A. Sokolović i Dražen Šivak s predstavom „Demokracija“ nižu velike uspjehe u regiji.

Osim predstave i dva rock koncerta, svi ostali programi su besplatni.
(hkdnapredak.com)”””””””””