Voditeljica HMI – podružnice Pula Ana Bedrina i rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, dr. Alfio Barbieri, organizirali su predavanja dr. sc. Davora Pavune

Davor Pavuna, poznati hrvatski fizičar međunarodnog ugleda s adresom u Švicarskoj i Rovinju, sve je poznatiji i traženiji u Puli i Istri. Na brojne upite građana Pule i Istre, posebno mladih, voditeljica Hrvatske matice iseljenika – podružnice Pula Ana Bedrina i rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, dr. Alfio Barbieri, dogovorili su za 19. siječnja ove godine susret s dr. sc. Davorom Pavunom u Puli.
Predavanje za studente održano je u jutarnjem terminu pod motom „Imaš li viziju“ –„Svemir-znanost-čovjek“, a u večernjem terminu za građanstvo na sličnu temu uz dodatak: „Kako preživjeti?“
Profesor Pavuna u predavanjima pred studentima istaknuo je ogorčenost novim valom iseljavanja mladih školovanih ljudi. Večernje predavanje za građanstvo pod nazivom „Svemir-čovjek-svijest i ljubav: Kako preživjeti?!“ održano je Velikoj dvorani Doma hrvatskih branitelja. Bilo je to iznenađenje , jer velika dvorana Doma hrvatskih branitelja (sa 450 mjesta) nije bila dovoljna za sve koji su došli uživo poslušati poznatog fizičara i domoljuba. Uz dodatne stolice i stajanje, predavanju je nazočilo oko 800 ljudi. Predavanju su prisustvovali i mons. dr. Dražen Kutleša i biskup u miru mons. Ivan Milovan.
Kratku uvodnu riječ i dobrodošlicu izrekla je voditeljica pulske podružnice Hrvatske matice iseljenika Ana Bedrina.
Vrlo sugestivnim nastupom predavač se napose zadržao na temama gospodarskih malverzacija prenamjene i prodaje velikih površina priobalnog zemljišta na atraktivnim turističkim lokacijama. Predstavio je i široku paletu svoga istraživačkog rada i iznio je svoju viziju rješenja mnogih gospodarskih i socijalnih problema, uz veliko odobravanje prisutne publike.

Tekst: Ana Bedrina

Više

Fotografije