Ovogodišnji susret održan je u organizaciji fra Marka Puljića i fra Tomislava Peka u Hrvatskom franjevačkom središtu Kraljice mira u Norvalu, zajedno s delegatima odgovornima za Kanadu i SAD, mons. Ivanom Vukšićem i vlč. dr. Matom Bižacom

Ovogodišnji pastoralni susret trideset i trojice hrvatskih svećenika i redovnica SAD-a i Kanade održan je od 13. do 16. listopada u organizaciji fra Marka Puljića i fra Tomislava Peka u Hrvatskom franjevačkom središtu Kraljice mira u Norvalu, zajedno s delegatima odgovornima za Kanadu i SAD, mons. Ivanom Vukšićem i vlč. dr. Matom Bižacom. Ovogodišnji susret predavanjima su obogatili dr. Tomislav Markić, novi ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu, i prof. dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.
Prvi dan je zaključen svečanom misom u crkvi Kraljice mira u Norvalu, a drugi misom u župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi, gdje su se župnik Ivica Reparinac i kapelan Tomislav Kasić pobrinuli su se za zajedničko blagovanje nakon mise.
Treći dan susreta obilježen je promišljanjima rektora Tanjića o važnosti HKS-a za hrvatsko društvo. Nakon svih predavanja razvila se i plodna rasprava, a tema susreta mladih koji će se održati u Franjevačkom središtu Kraljice mira na Norvalu od 3. do 5. srpnja 2015. i druge pastoralne teme obilježile su završetak radnog dijela susreta.
Župnik u Oakvilleu don Ilija Petković, zajedno sa svojim timom, pobrinuli su se za večeru trećega dana, a Niagara Falls i CN-tower u Torontu bile su znamenitosti koje su posjetili. Dogovoreno je također da će sljedeći susret biti u Los Angelesu od 12. do 15. listopada 2015.
(IKA)