Hrvatsko-švicarsku kulturnu udrugu preuzele su ove godine mlađe snage što se primijetilo i na zabavi koja već puna dva desetljeća u Švicarskoj promiče turističke i kulturne vrijednosti otoka Paga

Mala, a složna zajednica Pažana u Švicarskoj organizirala je u 22. studenoga tradicionalnu Pašku večer u Konolfingenu nedaleko Berna. Kormilo ove kulturno-zabavne priredbe preuzela je ove godine druga i treća generacija iseljenih otočana u Švicarskoj. Ponosan je na to Ivo Šavar, potpredsjednik Hrvatsko-švicarske kulturne udruge i začetnik Paške večeri koja već puna dva desetljeća u Švicarskoj promiče turističke i kulturne vrijednosti otoka Paga. Predsjednik udruge Zoran Antić je, kaže, na ovogodišnjoj priredbi primijetio mnogo novih lica, mladih i starijih Hrvata te Švicaraca.
Više od stotinu gostiju pozdravio je i hrvatski veleposlanik u Švicarskoj Aleksandar Heina.
Za dobro raspoloženje na Paškoj večeri pobrinula se i ove godine Klapa Sol s Paga. Modne kreatorice Vesna i Marija Milković predstavile su već treću godinu osebujne kreacije etno butika “Mara” iz Zagreba.
Mladi tim organizatora u program je unio i jednu novinu, nastup plesne skupine Estrellas Flamencas iz Berna koja je izvela španjolski ples flamenco.
Gosti su uživali i u gastronomskih specijalitetima otoka Paga, a za glavnu nagradu nezaobilazne tombole zaslužan je posebni gost sa Paga Šime Gligora, poznati proizvođač autohtonog paškog sira.

Pogledajte fotografije