Održat će se Okrugli stol na temu Hrvatski korizmeni i uskrsni običaji, bit će otvorena izložba Dječji crteži s područja Pečuške biskupije te održana korizmena pobožnost i koncert u crkvi

U subotu, 5. ožujka bit će otvorena manifestacija Pasionska baština u Šokačkoj čitaonici u 15.00 sati. Održat će se Okrugli stol na temu Hrvatski korizmeni i uskrsni običaji. Sudjeluju: mr. Jozo Čikeš: Europski identitet i Pasionska baština, Đuro Franković: Nepoznata brošura na hrvatskom jeziku o Ilirskoj večeri održanoj 1840. u Njemačkom kazalištu u Pečuhu, Marija Šeremešić: Korizmeni i uskršnji narodni običaji monoštorskih Šokaca, Lilla Trubić: Korizma jučer i danas i prof. Stjepan Pepelnjak: Korizmeno – uskrsne pjesme sjevernih krajeva Hrvatske u interpretaciji ansambla Lado (filmski zapisi).

Bit će otvorena i izložba Dječji crteži s područja Pečuške biskupije. Korizmena pobožnost i koncert u crkvi proteći će uz prigodne riječi vlč. Attile Bognara i nastup pjevačkih zborova iz Vršende, Mohača i Baranjskog Petrovog Sela.
(zornicanova.hu)