Gregory Sertić u prosincu 2012. godine napokon je prelomio i odlučio da u budućnosti želi igrati za hrvatsku reprezentaciju. Mladić čiji je djed Brinje zamijenio Parizom, vlasnik je hrvatske putovnice i zasad samo natuca hrvatski, ali mogao bi se naći u krugu kandidata već za lipanjski dvoboj sa Škotskom

Nakon dužeg koketiranja s HNS-om, Gregory Sertić u prosincu 2012. godine napokon je prelomio i odlučio da u budućnosti želi igrati za hrvatsku reprezentaciju. Nogometaš rođen u pariškom predgrađu Bretigny-sur-Orge u međuvremenu je postao vlasnikom hrvatske putovnice, prošlog tjedna je stigao do hotela “As” na upoznavanje s izbornikom i budućim suigračima, a mogao bi se naći u krugu kandidata već za lipanjski dvoboj sa Škotskom.
Sertić je defenzivni veznjak koji je u juniorskim danima stažirao u U-21 francuskoj reprezentaciji, ali je ulaskom u svijet seniorskog nogometa u jednom trenutku nestao s radara. Dobro je kotirao u planovima Laurenta Blanca i potonuo kada je na klupu Bordeauxa sjeo Jean Tigana. Mladić čiji je djed Brinje zamijenio Parizom, zasad samo natuca hrvatski, ali dobra je vijest da je ove sezone tečno progovorio na terenu. Standardni je član prve momčadi “žirondinaca” (36 nastupa), a njegovu dobru formu navijači su honorirali proglasivši ga najboljim igračem Bordeauxa u veljači.
Zanimljivo je da je Sertić već drugi igrač ovog kluba koji dres “pradomovine” pretpostavlja majici “trikolora”. Ludovicu Obraniaku francuski je također materinji jezik, ali on danas igra za Poljsku.
(Jutarnji list)