Lana Kjučarić priprema nove radove za sljedeću samostalnu izložbu ujesen 2013., također u izložbenom prostoru Nouvel Organon. S tom galerijom potpisala je ugovor na tri godine te će je oni kao galerija zastupati na području Francuske

Mlada osječka umjetnica Lana Ključarić svoje je nove radove nedavno predstavila i Parižanima u izložbenom prostori Nouvel Organon na adresi 20 rue Muller. Izložba je otvorena uoči Nove godine 30. prosinca 2012. i trajala je dva tjedna, do 14. siječnja 2013. godine. Bila su izložena 22 crteža u tehnici permanentnog i uljanog markera u veličinama 40×60, 50×70 i 100×70 centimetara. Radovi osječke slikarice s te izložbe mogli su se vidjeti i na web stranici te galerije.
Inače, Lana Ključarić rođena je u Osijeku 1981., a 2007. diplomirala je grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti Rijeka. Redovito je prisutna na slavonskim biennalima u osječkoj Galeriji likovnih umjetnosti, a njena su dva rada Osječani mogli vidjeti i u Galeriji Waldinger u studenome prošle godine među radovima osječkih umjetnica pod nazivom “Meeting Point 12 osječkih umjetnica”, koja je prije toga bila postavljena u Pečuhu. Osječani se najviše sjećaju njenih samostalnih izložbi u Kavani Waldinger 2009. godine i u Gradskoj galeriji Waldinger 2010. godine (“Wallflowers”) te izbora iz njenih najznačajnijih radova u biljarskom klubu Plan B. Zapaženi su bili njeni radovi u ožujku ove godine u Galeriji Kazamat, gdje je izlagala s kolegama, mladim osječkim umjetnicima Markom Dješkom i Željkom Fuderer Levak. Sudjelovala je i na Trećoj kiparskoj koloniji Slama 2008. godine. Dvije samostalne izložbe “Rock Stars and Muscle cars” i “Hey Gorgeous, Where Are the Lines?” imala je u Rijeci, gdje je studirala, a prva izložba u Parizu bila joj je pod nazivom “Sea Friends”, također u galeriji Nouvel Organon. Ukupno je sudjelovala na 15 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.
“Dakako da su sve ove izložbe uspjeh, no trudim se boljem i još većem uspjehu. Sada radim na novim radovima za sljedeću samostalnu izložbu ujesen 2013., također u izložbenom prostoru Nouvel Organon. S tom sam galerijom potpisala ugovor na tri godine te će me oni kao galerija zastupati na području Francuske”, kaže Lana.
(Glas Slavonije)