Puljanka je dobitnica Emmyja za najbolju TV voditeljicu emisije „Lidijina kuhinja“, autorica najbolje prodavanih kuharica i vlasnica poznatih njujorških restorana. Lidia ima i svoju liniju proizvoda od tjestenine i prirodnih umaka pod nazivom „LIDIA’S“

Lidia Bastianich je dobitinica Nagrade Emmy za najbolju TV voditeljicu emisije „Lidijina kuhinja“ koja je bila prikazivana i na hrvatskoj televiziji, autorica najbolje prodavanih kuharica, ugostitelj i vlasnica rastućeg posla hrane i zabave.
Ona je šefica kuhinje i vlasnica četiriju poznatih njujorških restorana – Felidia, Becco, Esca and Del Posto, kao i restorana „Lidia’s“ u Pittsburghu i Kansas Citiju s kćerkom Tanyom. Također je i osnivačica i predsjednica produkcijske kuće „Tavola Productions“ koja se bavi visoko kvalitetnim produkcijskim emisijama. Lidia ima i svoju liniju proizvoda od tjestenine i prirodnih umaka pod nazivom „LIDIA’S“. Sa svojim sinom, Joeom Bastianichem, te Mariom Batalijem i Oscarom Farinettijemeam otvorila je „Eataly“, najveću tržnicu talijanske hrane i vina u New York Cityju, Chicagu i Sao Paolu u Brazilu.
Lidia je rođena u Puli, 21. veljače 1947. godine, a s obitelji se preselila u Trst da bi 1958. godine dospjeli u New York, gdje živi i danas. Svoj dolazak u SAD zahvaljuje katoličkim dobrotvornim organizacijama koje su ima pomogle u snalaženju u novoj zemlji i dali njezinom ocu posao. Tamo je upoznala u svoga muža Felixa Bastianicha, rođenog u Labinu, u Istri, za koga se udala 1966. godine. Imaju dvoje djece, a oboje sudjeluju u njezinim projektima.
(laudato.hr)