Međunarodnu izložbu otvorili su predsjednik Hrvatske kalačke samouprave Ladislav Sabo i voditelj HTZ-a u Budimpešti Marin Skenderović

U organizaciji kalačkog Muzeja „Károly Viski“, 23. ožujka u Gradskoj galeriji (ulica kralja svetoga Stjepana 12. – 14) otvorena je međunarodna izložba slika Art-Panon.
U okviru izložbe predstavljeni su radovi slikara triju likovnih kolonija okupljenih u okviru zajedničkoga projekta „Panon Art“: dušnočke Umjetničke kolonije (Mađarska), Hrvatske likovne udruge „CRO ART“ Subotica (Vojvodina, Srbija) i Likovne udruge „Bel Art“ Belišće (Hrvatska).
Zajednički projekt podrazumijeva redovite godišnje likovne susrete u mjestima partnerskih udruga. Cilj je ovih susreta poticanje, postignuće likovnoga stvaralaštva i umjetnosti, te u tome u prilog njegovanje i čuvanje kulturne baštine triju naroda u trima susjednim državama. Tako se u lipnju održava likovna kolonija „Panon Subotica“ u Srbiji, u srpnju „Panon – Dušnok“ u Mađarskoj, a u rujnu „Panon – Belišće“ u Hrvatskoj.

Uime domaćina okupljene goste, sudionike i posjetitelje srdačno je pozdravio ravnatelj kalačkog Muzeja Imre Romsics, a nazočnima se prigodnim riječima obratio i konzul-savjetnik Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu Neven Marčić.
Izložbu u Kalači, na kojoj je izloženo 50 slika isto toliko autora, otvorili su predsjednik Hrvatske samouprave grada Kalače Ladislav Sabo i voditelj Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti Marin Skenderović.

(Stipan Balatinac / Hrvatski glasnik / MCC)