NSK u Zagrebu poziva na panel raspravu Pozdrav iz Hrvatske – kulturna baština kao turistički proizvod koja će se održati u sklopu Međunarodnoga sajma turizma Place2go

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva na panel raspravu Pozdrav iz Hrvatske – kulturna baština kao turistički proizvod koja će se održati u petak, 16. ožujka u 17.00 sati u Areni Zagreb u sklopu Međunarodnoga sajma turizma Place2go.
Raspravi će prethoditi predstavljanje mobilne aplikacije Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Pozdrav iz Zagreba koja je pokrenuta krajem 2017. godine. Mobilnu aplikaciju predstavit će Dragana Koljenik iz Hrvatskoga zavoda za knjižničarstvo NSK, koja je istodobno jedna i od autorica.
U panel raspravi sudjelovat će stručnjakinje iz područja kulture, kulturnoga turizma i kreativne industrije, i to dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica na Institutu za razvoj i međunarodne odnose, dr. sc. Sofija Klarin Zadravec, knjižničarska savjetnica za razvoj digitalne knjižnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Dragana Lucija Ratković Aydemir, utemeljiteljica tvrtke Muze za savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu, Ivana Nikolić Popović, predsjednica Hrvatskoga klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, i dr. sc. Andrea Pisac, antropologinja, poznata spisateljica i blogerica na blogu Zagreb Honestly. Panel raspravu moderirat će mr. sc. Davorka Pšenica, knjižničarska savjetnica u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
(NSK)