Goran Cah studirao je u Osijeku. Od upisa solo pjevanja u Berlinu pa do danas postigao je puno toga u svojoj obečavajućoj glazbenoj karijeri 

U ljeto 2012. godine smo zabilježili dolazak u Berlin mladog Gorana Caha. Upisao je tada solo pjevanje na Akademiji za umjetnost u Berlinu. Znao se Goran pojaviti na koru crkve u vrijeme mise na hrvatskom jeziku pa zapjevati koju duhovnu pjesmu na zadovoljstvo sviju. Predivni tenor.
Čuli smo ga za Blistave noći klasike 2013., u dvorcu Charlottenburg pa za programa u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju u hrvatskoj zajednici.
Goran je rodom iz Pakraca, studirao je u Osijeku. Od upisa solo pjevanja u Berlinu pa do danas puno toga se dogodili u njegovoj glazbenoj karijeri.
– U siječnju ove godine sudjelovao sam na međunarodnom natjecanju mladih pjevača u Deutshe Oper Berlin. Tu sam među 550 pjevača, koji su se predstavili i natjecali, osvojio glavnu ulogu u Mozartovoj “Die Zauberflöte” odnosno Čarobnoj fruli. To je uloga Tamina. U srpnju i kolovozu vrijeme sam proveo uvježbavajući ulogu u Rheinsbergu, gdje sam ujedno odigrao premijeru i pet predstava. Nakon toga slijedi nekoliko koncerta od kojih su neki u ime istoimenog festivala (uglavnom u Berlinu).
U studenome počinjem sa pripremama Bachovog “Weihnachtsoratorium” (božićnog oratorija) te ću tijekom prosinca/siječnja odigrati predstave u Berliner domu pod vodstvom i u režiji poznatog Christopha Hagela. To mi predstavlja veliku čast i priznanje budući ću pjevati s nekim vrlo poznatim imenima -rekao nam je, između ostalog, Goran Cah.
(Hrvatski glas Berlin)

Više