Pobjednički pehar osvojile su Pajde, pehar za drugo mjesto Vojvođanski Hrvati, a treće mjesto Croatia Toronto. Pehar za najboljeg igrača osvojio je Marko Zelenika iz pobjedničke momčadi. Igor Prijić je najbolji strijelac prvenstva, dok je najbolji vratar Štefan Lebović iz Vojvođanskih Hrvata

Na stadionu u Sesvetama, u finalnoj utakmici na 3. Svjetskom prvenstvu hrvatskih klubova izvan domovine (SPHNKID) Pajde su u subotu, 4.srpnja pobijedile momčad Vojvođanskih Hrvata rezultatom 4-0 (2-0). Pajde su u svemu dominirale, igrački na terenu i efikasnošću. Najbolji pojedinac utakmice bio je Igor Prijić koji je i najbolji strijelac prvenstva sa osam zgoditaka. U finalnoj utakmici Igor Prijić je nastavio prosjek zabijanja dva gola po utakmici. Dva zgoditka za Pajde postigao je još Denis Beširević.
Momčad Pajda tako se po prvi put upisala kao osvajač svjetskog prvenstva kojeg za hrvatske klubove izvan domovine organizira Hrvatski nogometni savez. Do sada je titulu najboljeg dva puta osvajala momčad Croatije Toronto koja je, u utakmici za treće mjesto, uvjerljivo sa 3:0 pobijedila momčad Canberre. Na poluvremenu, Hrvati iz Kanade vodili su sa 2:0. Valja istaknuti kako je hrvatska momčad iz Kanade dominirala tijekom čitave utakmice. Predsjednik Croatije Toronto Josipa Joea Pavičića žalio je da njegova momčad u dvije prethodne utakmice nije igrala tako efikasno.
S druge strane, australski Hrvati, koje je u Zagrebu pratila njihova nogometna legenda (rođena u Canberri) Josip Šimunić nisu uspjeli napraviti iznenađenje i pobijediti Croatiju. Zanimljivo je kako je ovo treća uzastopna pobjeda Croatije Toronto protiv Canberre u završnici svjetskih prvenstava hrvatskih klubova izvan domovine. Današnji protivnici sastajali su se u finalu prva dva svjetska prvenstva na kojima je oba puta pobjeđivala najtrofejnija hrvatska momčad sa američkog kontinenta.
Pobjedniku turnira je uručen veliki prijelazni pehar. Također su uručeni pehari za prvo mjesto koje su osvojile Pajde, pehar za drugo mjesto osvojili su Vojvođanski Hrvati, dok je treće mjesto osvojila Croatia Toronto. Pehar za najboljeg igrača osvojio je Marko Zelenika iz pobjedničke momčadi Pajda. Igor Prijić je, kao što smo napisali, najbolji strijelac prvenstva sa osam zgoditaka, dok je najbolji vratar Štefan Lebović iz Vojvođanskih Hrvata.
Pobjedničke pehare te zlatne, srebrne i brončane medalje najboljima su uručili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, član IO HNS-a Stjepan Merkaš, povjerenik za hrvatski iseljenički nogomet Pero Šarić te djelatnici HNS-a i bivši poznati igrači Ante Plazibat, Željko Stinčić (uručio je pokal za najboljeg vratara), Vatroslav Mihačić (uručio pehar za najboljeg strijelca) i Martin Novoselac (uručio pehar najboljem igraču).

Fotografije: Kristijan Perković 

Pogledajte fotogaleriju