Na turističkom događanju “Zlatna kap”, što će se održati 5. i 6. rujna u Ozlju i Jaškovu, ispeći će se najduža štrudla na svijetu od više od 1300 metara te će tako oboriti Guinnessov rekord, izvijestili su iz ureda gradonačelnice Ozlja i Turistička zajednica toga grada.

Grad Ozalj i njegova turistička zajednica organizirali su u prošlu subotu druženje sa Zagrepčanima na Trgu Petrice Kerempuha – gornji plato tržnice Dolac- na terasi cafea Potepuh, gdje su predstavili turističko događanje “Zlatna kap” na kojemu se spremaju oboriti i Guinnessov rekord.

Druženje je priređeno u okviru predstavljanja pred i posezonske (PPS) destinacije “Zeleno srce Hrvatske – Karlovac, Ozalj, Ribnik” kojemu je, uz ozaljsku gradonačelnicu Gordanu Lipšinić, bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik Bandić najavio je da će se grad Zagreb aktivno uključiti u pripremu i promociju svih manifestacija koje grad Ozalj i njegovi marljivi ljudi pripremaju u svrhu promocije i boljitka svojeg kraja”. Pozvao je ozaljsku gradonačelnicu u službeni posjet kako bi razgovarali o oblicima suradnje, te obećao da ću svakako doći na obaranje Guinnessova rekorda 6. rujna u Jaškovo.

“Zahvaljujem gradonačelniku Bandiću na potpori i pozivam ga, kao i sve Zagrepčane da nam se 5. i 6. rujna pridruže u Ozlju i Jaškovu na manifestaciji Zlatna kap”, rekla je gradonačelnica Lipšinić dodavši kako su Ozalj i Jaškovo udaljeni samo 50-ak kilometara od Zagreba. Istaknula je kako će domaćini rado ugostiti Zagrepčane u svojim vinskim podrumima, na seoskim domaćinstvima i naravno, Starome gradu Ozlju.

Na programu “Zlatne kapi” su i Dani otvorenih bačvi, degustacija i ponude eko proizvoda, stručna predavanja, glazbeni nastupi i umjetničke radionice.

(Narod.hr)