Umjetnica Dušanka Jablanović izložila je svoje apstraktne radove. Njen dosadašnji rad je opsežno opisan u monografiji, autora Višnje Slavice Gabout i Stanka Špoljarića, objavljene u izdanju Naklade Van Eck 2011. godine

U umjetničkoj galeriji Klostertorkel u Maienfeldu, 4. rujna, otvorena je izložba “Alt und Neu” (Staro i novo) hrvatske umjetnice Dušanke Jablanović, slikarice i grafičarke iz Walenstadta, na kojoj je umjetnica izložila kako dio svojih ranijih radova, tako i svoja najnovija djela.
Veliki broj, uglavnom švicarskih posjetitelja, uživali su, ne samo vizualno u promatranju tih mnogobrojnih radova, nego i u čitanju tekstova Dušanke Jablanović, koje je čitao Beda Zimmermann, kao i u glazbenim prilozima te večeri.
Pozdravno slovo održao je povjesničar umjetnosti i zamjenik rektora Umjetničke škole u Zürichu Sandi Paučić, a video-prilog je prisutnima je prikazao retrospektivu radova Dušanke Jablanović, održanu u Zagrebu u Muzeju Mimara. Glazbeni okvir otvorenju dale su Esther Lau, klavir i Verena Keller, flauta.
Umjetnica Dušanka Jablanovićm, članica Grupe Kravata, izložila je svoje apstraktne radove. Njen rad je opsežno opisan u monografiji, autora Višnje Slavice Gabout i Stanka Špoljarića, objavljene u izdanju Naklade Van Eck 2011. godine.

Foto galerija