Likovna kritičarka Mojca Štuhec moderirala je događaj na kojem su se predstavili fotografi Vasja Trstenjak i Maja Šivec, te akademska slikarica Slađana Matić Trstenjak

U reprezentativnom interijeru Vetrinjskog dvora Likovna sekcija Milena Lah (LSML), koja djeluje u okviru Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru (HKDM), priredila je 2. rujna šaroliki cjelodnevni događaj.
Kao zaključak 4. urbane likovne kolonije Milene Lah otvorena je izložba djela nastalih u trima ovogodišnjim projektima LSML: likovne kolonije, kiparske i video radionice. Sekciju vodi akademski slikar i kipar Marijan Mirt, mag. art.
Milena Lah (1920. Ajdovščina -2003. Zagreb) je po završenoj gimnaziji u Mariboru otišla na Likovnu akademiju u Zagreb, gdje se pod mentorstvom Vanje Radauša preobrazila u izvrsnu kiparicu s respektabilnom međunarodnom karijerom. Njen asistent, mariborski Zagrepčanin Mirt u Mariboru je potom odlučio osnovati sekciju unutar HKDM-a koja će brinuti o izvođenju i čuvanju likovnih sadržaja u Mariboru i regiji.
Likovna kritičarka Mojca Štuhec moderirala je intermedijalni događaj na kojem su se među inima predstavili fotografi Vasja Trstenjak i Maja Šivec, te akademska slikarica Slađana Matić Trstenjak. Izložbu je otvorila tajnica Hrvatske matice iseljenika Diana Mašala Perković, mag.iur.
Podsjetimo, u istom prostoru se 13. rujna u 17 sati predstavljaju skulpture Marijana Mirta iz ciklusa “Parsifal”.
Dani likovne sekcije Milena Lah ustanovljeni su sa ciljem predstavljanja djelatnosti hrvatskih i slovenskih likovnih umjetnika široj mariborski publici, koji će jednom godišnje obogaćivati kulturni sadržaj grada.

Tekst: Marko Mandir; Fotografije: Maja Šivec