Medijski centar Croatica atraktivan je i interaktivan novi okvir hrvatske zajednice u Mađarskoj koji obuhvaća klasične i nove medije (Hrvatski glasnik, Radio Croaticu, online Hrvatski glasnik…), čija je voditeljica Branka Pavić Blažetin

Multimedijska prezentacija Medijskog centra Croatice, neprofitnog poduzeća u kulturi i informiranju hrvatske autohtone zajednice iz Mađarske održat će se u Budimpešti 15. svibnja s početkom u 11 sati.
Medijski centar Croatica atraktivan je i interaktivan novi okvir hrvatske zajednice u Mađarskoj koji obuhvaća klasične i nove medije (Hrvatski glasnik, Radio Croaticu, online Hrvatski glasnik…), čija je voditeljica Branka Pavić Blažetin.
Medijski centar je utemeljila Hrvatska državna samouprava iz Mađarske početkom ove godine, točnije 1. siječnja 2014., ujedinjujući dva medija: tjednik Hrvata u Mađarskoj Hrvatski glasnik i internetski radio HZ u Mađarskoj – Radio Croaticu, te od svibnja i online inačicu Hrvatskog glasnika.

– Glavne zadaće Medijskog centra Croatica jesu zadovoljavanje potreba Hrvata u Mađarskoj za svestranim informiranjem na hrvatskom jeziku (politički, društveni, kulturni, vjerski i razni poučni sadržaji), čuvanje i širenje hrvatskog pisma i govora u svim društvenim segmentima, njegovanje sveukupnoga hrvatskog kulturnog naslijeđa i razvitak suvremenih kulturnih praksi, jačanje nacionalne svijesti, populariziranje hrvatskoga jezika, kulture i povijesti, te sveukupne nacionalne baštine. Objavljujemo prinose iz svih hrvatskih regija, svih područja života Hrvata u Mađarskoj, želimo unaprijediti i razvijati medijski prostor, kroz različite oblike medija – novine, radio i mrežne stranice, audiovizualne zapise, društvene mreže – a cilj je objektivno, nepristrano i svestrano informirati. U prvom redu vlastitom proizvodnjom programa udovoljavamo potrebama Hrvata u Mađarskoj, poradi pružanja brzih, točnih, potpunih i korisnih informacija kroz dnevne, tjedne, posebne i povremene informativno-glazbene programske sadržaje u dnevnim i tjednim fiksnim terminima te kliznim terminima u skladu s potrebama.

Medijski centar Croatica svojim medijskim platformama nastoji odgovoriti zahtjevima sadašnjeg trenutka, uz želju izrade dodatnih platforma na globalnoj mreži jer ubrzani razvoj informacijskih tehnologija zahtijeva jasniju profiliranost i profesionalizaciju medijske proizvodnje namijenjene Hrvatima u Mađarskoj, naglasila je Branka Pavić Blažetin, glavna urednica Medijskog centra Croatica.

Više informacija o programu