Uspješan rad u ovim, uistinu lijepim prostorijama zaželjeli su i mnogi drugi uzvanici: prof. Malkica Dugeč, književnica Jagoda Marinić i likovna umjetnica Blaženka Ćutuk

Prvi put od svog osnutka 1984. godine u samome središtu grada, Hrvatska kulturna zajednica Stuttgart ima svoje vlastite prostorije. Tim povodom jedna od najstarijih stranih kulturnih udruga u gradu Stuttgartu organizirala je dan otvorenih vrata. Tim svečanim činom obilježen je ovaj veliki događaj. Mnogobrojni gosti bili su oduševljeni ponuđenim programom.
Zrinko Jurić, predsjednik HKZ-a,u svom uvodnom govoru posebno se zahvalio bivšim starijim članovima naglasivši da su oni bili ti koji su ustrajno radili na očuvanju hrvatske baštine. Pozdravio je ugledne goste: novog gk RH u Stuttgartu, Slavka Novokmeta, gradskog dekana Michaela Hermesa, župnika hrvatske katoličke zajednice Zvonka Tolića i kapelana Miju Šabića. Župnik Tolić blagoslovio je nove prostorije. Dobar i uspješan rad u ovim, uistinu lijepim prostorijama zaželjeli su i mnogi drugi uzvanici. Prof. Malkica Dugeč, književnica Jagoda Marinić i likovna umjetnica Blaženka Ćutuk. Svojim književnim i umjetničkim djelima posebno su lijepo uokvirile ovaj svečani čin.
“Sada možemo lakše i bolje provoditi svoje ciljeve. Možemo predano i dugoročno ostvarivati i promicati naše susrete i razgovore u interkulturalnoj suradnji. To je neophodno za nas, naš grad i cijelu našu zajednicu.” To su riječi koje su napisane u pozivnici. Novo mlado predsjedništvo koje s velikim elanom radi na unapređenju i dugoročnom održivom konceptu funkcioniranja ovakve jedne kulturne zajednice i ovim činom dana otvorenih vrata dokazalo je kako i na koji način se može uspješno raditi.
U ugodnom ozračju, uz hrvatske specijalitete i vina, s djevojkama u narodnim nošnjama i lijepim pjesmama u novootvorenim prostorijama veselo je bilo sve do ranih večernjih sati. (www.crodnevnik.de)