Najpoznatije djelo minijaturista Klovića je časoslov Farnese s 28 minijatura, uglavnom prizora iz Starog i Novog zavjeta. Izvornik se čuva u knjižnici Pierpoint Morgan u New Yorku

U mjestu Grižane, u Vinodolskoj općini, svečano je otvorena Kuća Klović u kojoj se nalazi stalni postav replika renesansnog minijaturista Jurja Julija Klovića, rođenog u tom mjestu.
Ministrica Violić najavila je projekt obnove dvoraca i tvrđava Zrinskih i Frankopana, jedan od projekata kandidiranih za financiranje iz europskih fondova. Ovaj kraj s tim projektom povezuje to što se na vinodolskom, bakarskom i grobničkom području nalazi više kaštela Frankopana u raznim stupnjevima očuvanosti, rekla je ministrica izrazivši nadu da će se dobivenim novcem već u rujnu početi izrada projekte dokumentacije.
U stalnom postavu Kuće Klović su replike Klovićevih minijatura, čiji se izvornici čuvaju u nekim od najuglednijih svjetskih muzeja. Od 2006. godine, kada počinje ostvarenje ideje, Vinodolska općina je uložila 1,44 a županija 1,67 milijuna kuna. Kuća Klović uređena je u bivšoj osnovnoj školi koja je u potpunosti obnovljena.
Juraj Julije Klović rođen je u Grižanama 1498. a umro u Rimu 1578. godine. Suvremenici su ga vrlo cijenili, a surađivao je s nekim od najvećih slikara tog vremena poput Michelangela, Vasarija i El Greca. Njegovo najpoznatije djelo je časoslov Farnese s 28 minijatura, uglavnom prizora iz Starog i Novog zavjeta. Izvornik se čuva u knjižnici Pierpoint Morgan u New Yorku.
(Hina/Culturenet)