Izložba u foyeru Kazališta Marina Držića otvorena je u suorganizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika, podružnice Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i udruge Festa Dubrovnik 

U foyeru Kazališta Marina Držića 1. veljače je otvorena izložba pod nazivom “Naš sveti Vlaho” u suorganizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika, podružnice Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i udruge Festa Dubrovnik.
U ime DULU-a okupljene je pozdravio Valter Kožul. Slobodan Nano Vlašić i Darija Mikulandra iz udruge Festa Dubrovnik kratko su pojasnili povod ove zajedničke izložbe koju je otvorila Maja Mozara, voditeljica podružnice Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i to umjesto povjesničara umjetnosti Antuna Karamana koji se ispričao zbog bolesti.
– Empatija i nadahnuće likom i značenjem sv. Vlaha manifestira se i u likovnim radovima pred nama. Svaki od umjetnika, naravno, shodno svojim likovnim uvjerenjima, lik sv. Vlaha, dubrovačkog parca, prispodobljuje na vlastiti način, no jedno im je zajedničko: empatija prema gradu i njegovu parcu, koji kao jedinstveno biće označavaju i dubrovačku prošlost i život svagdanji, ali i budućnost u kojoj će se i parcu svakako naći mjesta. Živio sveti Vlaho, zapisao je Karaman.

  

Mozara je na otvaranju posebno pozdravila prisutne gradišćanske Hrvate koji su upravo Festu sv. Vlaha došli proslaviti s Dubrovčanima.
Svoje su radove ustupila 24 autora: Rina Anđelić, Mišo Baričević, Franica Ćebirić, Mirica Dubčić, Nikola Dubčić, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Nedjeljka Gligor, Vedran Grabovac, Marijana Hure, Maja Kovačević, Valter Kožul, Maro Kriste, Jagoda Lasić, Loren Ligorio, Maca Lučić, Ivan Oberan, Ana Salai Barčot, Pero Skvrce, Tonko Smokvina, Miro Stamatović, Josip Škerlj, Andrea Vukoja, Ljiljana Vukotić Knez.
Izložba ostaje otvorena do 16. veljače.

Fotogalerija