Svečanosti otvorenja nazočili su veleposlanik RH u Mađarskoj dr.sc. Gordan Grlić Radman, generalna konzulica RH u Pečuhu mr.sc. Vesna Haluga, kao i predstavnik Ministarstva ljudskih resursa Mađarske Stipan Karagić

U subotu, 25. travnja svečano je otvoren prošireni dio (dvorište za odmor i sport) Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslava Krleže u Pečuhu.
Hrvatski školski centar Miroslava Krleže izgrađen je u suradnji Vlade Republike Hrvatske i Mađarske te uz zalaganje Hrvatske državne samouprave, Hrvatskog obrazovnog centra Miroslava Krleže i samouprave grada Pečuha.
Otvarajući novoizgrađeni dio obrazovnog centra, Dražena Arar, glavna tajnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske naglasila je kako ovakvi zajednički projekti pridonose ne samo jačanju hrvatske zajednice u Mađarskoj, već i jačanju bilateralnih veza ovih dviju susjednih i prijateljskih država. Naglasila je kako će Državni ured u suradnji s institucijama mađarske države nastaviti pružati sustavnu i svesrdnu potporu, kako ovom iznimno važnom Hrvatskom obrazovnom centru „Miroslav Krleža“, tako i drugim važnim institucijama i projektima hrvatske manjine u Mađarskoj.
Svečanosti otvorenja nazočili su veleposlanik RH u Mađarskoj dr.sc. Gordan Grlić Radman, generalna konzulica RH u Pečuhu mr.sc. Vesna Haluga, kao i predstavnik Ministarstva ljudskih resursa Mađarske Stipan Karagić.
Na početku svečanosti prisutne je pozdravio predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivan Gugan. Nakon njega, riječi dobrodošlice im je uputio ravnatelj Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Gabor Györvári.
(http://www.hrvatiizvanrh.hr)