U prostorima bivše tvornice Pluto u zagrebačkoj Ulici Ljudevita Posavskog za javnost je otvoren Muzej automobila Ferdinand Budicki. U njemu je izloženo 30-ak modela oldtimer automobila, oko 20 motocikala te razni foto i videomaterijali vezani uz povijest automobilizma u Hrvatskoj

U prostorima bivše tvornice Pluto u zagrebačkoj Ulici Ljudevita Posavskog za javnost je otvoren Muzej automobila Ferdinand Budicki. U njemu je izloženo 30-ak modela oldtimer automobila, oko 20 motocikala te razni foto i videomaterijali vezani uz povijest automobilizma u Hrvatskoj.
Među ostalim, posjetitelji mogu vidjeti primjerke starih automobila poput poznatog Fordovog Modela T iz 1922. godine ili Nash Standarda Sixa iz 1928. te druge vrijedne modele antiknih automobila, ali i tricikl vozilo Velorex Oscar proizveden u Čehoslovakoj 1956. godine.
Postav izložbe će se mijenjati i nadopunjavati. Svi automobili privatno su vlasništvo, a većinom su registrirani i tehnički ispravni, rekao je voditelj muzeja Valentino Valjak.
Osim izložbi antiknih vozila u muzeju će se održavati mnogobrojne tematske izložbe fotografija, tehničke radionice, predavanja i tribine, restauracije, projekcije filmova te druge manifestacije. Osim izložbe automobila posjetitelji mogu vidjeti i niz fotografija i materijala o Ferdinandu Budickom, Zagrepčaninu koji je u Zagreb prvi došao s automobilom marke Opel u travnju 1901. i koji se smatra ocem hrvatskog automobilizma. Riječ je o muzeju koji je pokrenuo Olditmer klub Ferdinand Budicki. (HRT)