Državni tajnik Milas obišao je i Dom za starije i nemoćne osobe u Prozor Rami, posjetio Franjevački samostan Uznesenja BDM Rama Šćit te zajedno s pripadnicima Treće bojne brigada Rama, te ministrom pravosuđa BiH posjetio Memorijalni centar

U Ljubuškom je 13. rujna otvoren Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju čiju izgradnju je, najvećim dijelom, pomogla Vlada Republike Hrvatske. Objekt se prostire na površini od 500 metara četvornih. Ima 30 prostorija različite namjene u kojima će za početak raditi fizioterapeut, logoped, defektolog i radni terapeut te će skrbiti za oko 100 osoba s poteškoćama u razvoju.
Tom prigodom, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitao je i zahvalio udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Duga koji su inicirali ideju o izgradnji centra te načelniku Općine Nevenku Barbariću, koji je sa svojim suradnicima pokrenuo te i realizirao ovaj značajni projekt. Istog dana, državni tajnik Milas je obišao Dom za starije i nemoćne osobe u Prozor Rami te posjetio Franjevački samostan Uznesenja BDM Rama Šćit.
U popodnevnim satima, u povodu obilježavanja 24.obljetnice stradanja Hrvata u mjestu Uzdol, općina Prozor Rama, zajedno s pripadnicima Treće bojne brigada Rama, te ministrom pravosuđa BiH Josipom Grubešom, posjetio je Memorijalni centar te odao počast stradalim žrtvama – civilima i pripadnicima HVO-a.
(www.hrvatiizvanrh.hr)