U dvorištu Hrvatskoga kluba Augusta Šenoe otkrivena je spomen-ploča novinaru, etnologu i književniku Đuri Frankoviću, koju je postavila pečuška Hrvatska samouprava

U organizaciji Hrvatske samouprave grada Pečuha, u dvorištu Hrvatskoga kluba Augusta Šenoe, 23. veljače, otkrivena je spomen-ploča novinaru, etnologu i književniku Đuri Frankoviću, koju je postavila pečuška Hrvatska samouprava.
Obraćajući se nazočnima, predsjednik Hrvatske samouprave grada Pečuha Ivan Gugan reče da je samouprava odlučila kako će u ovom prostoru postaviti spomen-ploče zaslužnim Hrvatima koji su pridonijeli samobitnosti i očuvanju hrvatskoga jezika i kulture u Pečuhu, županiji i šire. A prva spomen-ploča postavljena je u čast prerano preminuloga Đure Frankovića koji nas je naglo napustio 9. listopada 2016. godine.
Spomen-ploču u nazočnosti obitelji Đure Frankovića, brojnih prijatelja i poštovatelja otkrili su supruga pokojnog Đure Frankovića Kata Franković i predsjednik Hrvatske samouprave grada Pečuha Ivan Gugan, a stihove Đure Frankovića čitao je njegov unuk Mirko Franković. Svečani govor održao je dr. sc. Ernest Barić, zemljak pokojnog Đure Frankovića i njegov dugogodišnji prijatelj, a svečanost je obogatio nastupom i Ženski pjevački zbor Augusta Šenoe s prigodnim pjesmama.

(Branka Pavić Blažetin / Hrvatski glasnik / MCC)