Gosti svečanosti bili su gradonačelnik i kulturno-umjetničko društvo grada-prijatelja Benkovca koji se predstavio nastupom KUD-a „Knez Branimir“ i klape „Asseria“ te prezentacijom jela i vina. U okviru programu nastupili su i članovi mjesnih KUD -ova Chorvatanka i Mala Chorvatanka 

Dan općine Hrvatski Grob proslavljen je bogatim programom 6. i7. rujna. Gosti svečanosti bili su gradonačelnik i kulturno-umjetničko društvo grada-prijatelja Benkovca koji se predstavio vrlo reprezentativno nastupom KUD-a „Knez Branimir“ i klape „Asseria“ te prezentacijom jela i vina svoga kraja. U okviru kulturno-zabavnog programu nastupili su i članovi mjesnih KUD -ova Chorvatanka i Mala Chorvatanka koji njeguju hrvatski folklor te je odigrana prijateljska nogometna utakmica.
Ključni dio proslave bilo je otkrivanje spomenika pateru Ferdi (Ferdišu) Takaču. Spomenik je impresivna 3,5 metra visoka kamena gromada sa spomen – pločom (dar grada Benkovca) postavljena u parku između općine i crkve, koju su utemeljili Hrvati i na čijem groblju Takač i počiva.
Prigodne govore održali su veleposlanik Jakša Muljačić, načelnica Hrvatskog Groba Miroslava Jonašova, načelnik Benkovca Branko Kutija i predsjednik Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj Radoslav Jankovič.
(sk.mvep.hr)