‘Halimin put’ dosad osvojio je ukupno šest međunarodnih nagrada na četiri međunarodna festivala (Cottbus, Kairo, Talin i Mons). U sljedeća dva mjeseca će biti prikazan na festivalima u Pragu, Maroku, Clevelandu, Los Angelesu i New Yorku

 

Film ‘Halimin put’, u produkciji Arkadene Zagreb i u režiji Arsena Antona Ostojića osvojio je čak tri nagrade na 29. međunarodnom filmskom festivalu u Monsu (Festival International du Film d’Amour de Mons) koji se održavao od 15. do 22. veljače 2013. u Belgiji.
‘Halimin put’ je dobio je Grand prix za najbolji film festivala, glumica Alma Prica osvojila je nagradu za najbolju glumicu, a poseban žiri fondacije Cinefemme iz Brisela također mu je dodijelio nagradu za najbolji film u programu. Ceremoniju dodjele nagrada uvodnim je govorom otvorio belgijski premijer Elio Di Rupo. Predsjednik glavnog žirija bio je francuski redatelj Pascal Thomas, a predsjednica ocjenjivačkog suda Cinefemme fondacije francuska glumica Marie Bunel.
Odluka o nagradama dočekana je s iskrenim aplauzom dok je film popraćen doista izvrsnim reakcijama i publike i žirija. Fondacija Cinefemme objasnila je odluku sljedećim riječima: Ovaj veličanstveni film o ženama i njegova poetska izvedba, izabran u službenoj konkurenciji među 12 projekata, kazuje univerzalnu priču o pobjedi ljubavi nad besmislenošću rata.
‘Halimin put’ dosad osvojio je ukupno šest međunarodnih nagrada na četiri međunarodna festivala (Cottbus, Kairo, Talin i Mons). U sljedeća dva mjeseca Halimin put će biti prikazan na festivalima u Pragu, Maroku, Clevelandu, Los Angelesu i New Yorku.
(HAVC/Culturenet.hr)