Večer je održana u organizaciji HKM Zug u dvorani Waldmannhalle u Baaru. Glavni gost ove godine bio je Dražen Zečić, a kao posebni gosti u bogatom programu nastupili su članovi HKUD-a Posavina Zürich-Baden

U organizaciji HKM Zug održana je 12. rujna osma Hrvatska večer u dvorani Waldmannhalle u Baaru. Glavni gost ove godine bio je Dražen Zečić, a kao posebni gosti u bogatom programu nastupili su članovi HKUD-a Posavina Zürich-Baden.
Prva točka programa je bio nastup Banana-Banda iz Zadra, pratećeg sastava Dražena Zečića. Nakon izvođenja himne voditeljski je duo, Ana Gučanin i Gordana Ivanović, najavio fra Slavka Antunovića, voditelja HKM Zug, koji je nakon prigodnog govora službeno otvorio osmu Hrvatsku večer. Nastupom švicarskog glazbenog dueta Jospeh & Toni započeo je zabavni dio programa. Potom su na pozornicu stupili članovi HKUD-a Posavina Zürich-Baden. Uz zvuke violine i šargije, te u poznatom i za Posavinu specifičnom ritmu, folkloraši su u svojim šarolikim i živopisnim nošnjama otplesali nekoliko kola. Prvi taktovi pjesme „Govore mi mnogi ljudi“ najavili su dolazak Dražena Zečića na pozornicu.
Želimo istaknuti odličnu organizaciju HKM Zug na čelu s fra Slavkom Antunovićem, te neumornih članova misijskih vijeća Zug, Schwyz, Uri i Pfäffikon. Sljedeća, deveta po redu Hrvatska večer održati će se 1.10.2016. u istoj dvorani.

Fotogalerija