Daroviti Goran Cah, student solo pjevanja na Muzičkoj akademiji prestižne Akademije za umjetnost u Berlinu ovaj mjesec nastupa na Blistavoj noći klasike u Charlottenburgu

Iznimno daroviti mladi tenor Goran Cah, student solo pjevanja na Muzičkoj akademiji prestižne Akademije za umjetnost u Berlinu, nedavno je osvojio drugu nagradu na natjecanju mladih pjevača u Moskvi.
Goran se školovao se u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku u klasi mr. art. Vesne Coufal Jaić, a od ljeta prošle godine studira u Berlinu. Godinu dana provedenih na studiju u Berlinu, na jednoj od najvećih i najpoznatijih muzičkih akademija na svijetu, ocjenjuje ugodnim iskustvom.
Rotary i Inner Wheel klub Osijek snosili su troškove njegova školovanja od lipnja 2011. godine do danas, kao i odlaska u Berlin na glazbenu akademiju, gdje je u siječnju Cah položio prijamni ispit u iznimno jakoj konkurenciji.
Inače, 22-godišnji Cah u Glazbenoj školi Franje Kuhača prvo je maturirao fagot, a potom završio solo pjevanje u klasi mr. art. Vesne Coufal Jaić. U međuvremenu, dobio je brojne prve nagrade i priznanja na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima. Nagrada osvojena lna natjecanju u Herceg Novom bila je i ključna za njegov daljnji put jer su ga ondje zapazili profesori ugledne glazbene akademije u Berlinu i ponudili mu nastavak školovanja, za što je dobio i stipendiju.
Goran Cah ovaj mjesec nastupa na Blistavoj noći klasike u berlinskom dvorcu Charlottenburg.
(Glas Slavonije)