Udruga ACCC organizirala je u veljači dobrotvornu večeru na kojoj je prikupljeno 1700 eura. Dobrotvorne priloge dale su udruge na području regije l’Aisne, sportski klubovi i pojedinci – zaljubljenici u Hrvatsku

Udruga Coucy-le-Chateau – Croatie (ACCC) na čelu s predsjednikom Jean-Claude Dumontom, koji je i gradonačelnik mjesta, pronašla je način kako financirati 21. Dane hrvatske kulture u regiji l’Aisne. Naime, kako je od 2018. godine ukinuta pomoć departmanskih vlasti pa tako i mjestu Coucy-le-Château u iznosu od 2.500 eura, održavanje Dana hrvatske kulture bilo je dovedeno u pitanje.
Udruga ACCC organizirala je u veljači dobrotvornu večeru na kojoj je prikupljeno 1700 eura. Dobrotvorne priloge dale su udruge na području regije l’Aisne, sportski klubovi i pojedinci – zaljubljenici u Hrvatsku. Potporu ovoj inicijativi dao je i senator Yves Daudigny, član skupine francusko-hrvatskog prijateljstva u Senatu.
Zahvaljujući ovoj inicijativi i sveprisutnom entuzijazmu stanovnika regije l’Aisne i ove godine će se u listopadu održati Dani hrvatske kulture u mjestašcu Coucy-le-Château. U pripremi je bogati kulturni program, a već sada se zna da će nastupati KUD Kutina.
(fr.mvep.hr)