Najnovije priznanje dubrovačkom slikaru i pomorskom kapetanu dodijeljeno je na ceremoniji održanoj u monageškoj prijestolnici, u Monte Carlu, 24. listopada ove godine. Oscar dell’ Arte za umjetnost dodjeljuje se svake dvije godine, ove po osmi put

Dubrovački slikar i pomorski kapetan Stjepko Mamić dobitnik je nagrade Oscar za vizualnu umjetnost. Ovo vrijedno priznanje dodijeljeno mu je na ceremoniji održanoj u monageškoj prijestolnici, u Monte Carlu, 24. listopada ove godine. Oscar dell’ Arte za umjetnost dodjeljuje se svake dvije godine, ove po osmi put, usporedo s Biennalom za vizualnu umjetnosti u organizaciji ArtExpo Gallery i Bianoscuro Art Magazinea. Fotogalerija
Posebna nagrada Međunarodnog žirija od dvanaest članova, sastavljenom od međunarodnih likovnih kritičara i galerista, kojim je na ovogodišnjoj dodjeli predsjedala likovna kritičarka Mariarosaria Belgiovine, pripala je Stjepku Mamića za sliku pod nazivom Colori di luce – Rosso, rađenoj u tehnici akrila i zlatnih listića na lanenom platnu. Oscara je Mamić dobio zbog postignuća u umjetnosti tijekom prošle i ove godine.
Početkom listopada 2015. publicirana je knjiga “Artists Across Continents” u izdanju Artcom Expo International u koju je uvršten Mamić sa svojim slikama, a dodjeli Oscara prethodila je izložba, 17. listopada, u poznatom Muzeju Ferrari u talijanskom gradu Maranellu, čiji je kurator bio jedan od najpoznatijih i najpriznatijih talijanskih i svjetskih likovnih kritičara i stručnjaka za suvremenu umjetnost prof. Vittorio Scarbi. Izložbi slika u Galeriji Artitude u Parizu sredinom listopada Mamić nije mogao nazočiti zbog izložbe u Muzeju Ferrari i svečanosti dodjele Oscara dell’Arte, a u novom izdanju francuskog časopisa za Art et Design studeni/prosinac 2015/siječanj 2016 uvršten je članak o likovnom stvaralaštvu tog dubrovačkog slikara.
U studenome je Mamić izlagao u škotskom povijesnom gradu Edinburghu, u “Dundas Street Gallery”, u kojoj je 15. studenoga promovirana knjiga “The Best Modern and Contemporary Artists 2015”, u koju je uvršten. Njegove slike selekcionirane za izložbe u Iranu, u Ahwaz Museum of Contemporary Art te Haegeumgang Art Museum i Soeul, Korea u 2016. godine.
(www.croatia.ch)