Biskup se u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu svečanom, pontifikalnom misaom, nakon gotovo dva desetljeća, oprostio od dosadašnje službe rektora Crkve i Zavoda sv. Jeronima

Biskup Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, predvodio je na petu korizmenu nedjelju, 13. ožujka svečanu pontifikalnu misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu te se na taj način, nakon gotovo dva desetljeća, oprostio od dosadašnje službe rektora Crkve i Zavoda sv. Jeronima. Koncelebrirali su đakovačko-osječki nadbiskup u miru msgr. Marin Srakić, apostolski nuncij msgr. Martin Vidović te osamdesetak svećenika, među njima rektori i predstavnici papinskih zavoda i učilišta u Rimu. Uz vjernike hrvatske rimske zajednice okupili su se i brojni Talijani koji su na razne načine povezani sa Zavodom.
Svetoj su misi nazočili i visoki diplomatski dužnosnici: Neven Pelicarić, veleposlanik RH pri Svetoj Stolici, Slavica Karačić, veleposlanica BiH pri Svetoj Stolici, Damir Grubiša, veleposlanik RH u Italiji, Željana Zovko, veleposlanica BiH u Italiji, Tomaž Kunstelj, veleposlanik Republike Slovenije pri Svetoj Stolici, Antun Sbutega, veleposlanik Crne Gore u Italiji i drugi diplomatski djelatnici.
Biskup Bogdan je održao homiliju na talijanskom jeziku. Prije završnoga blagoslova vicerektor vlč. Marko Đurin uputio je biskupu Bogdanu zahvalnu riječ. Zatim su u ime Zavoda, svećenika studenata, časnih sestara, djelatnika i djelatnica, predani darovi dosadašnjem rektoru: biskupski štap s motivom masline, mitra, roketa i biret. U asistenciji su bili hrvatski bogoslovi iz Papinskoga zavoda Germanicum et Hungaricum. Pjevao je zbor hrvatskih svećenika i studenata laika pod ravnanjem orguljaša vlč. Josipa Vidasa. Nakon svete mise okupljeni vjernici i gosti imali su priliku čestitati i pozdraviti se s biskupom Bogdanom na prigodnom domjenku u zavodskim prostorijama.

Fotogalerija