Rad na online-rječniku gradišćanskohrvatskoga jezika počeo je prije pet godina. Digitalizirana varijanta postojećega rječnika će sadržavati i nove riječi, koje je proteklih godina normirala jezična komisija. Završnu fazu online-rječnika je ZIGH najavio početkom ljeta

Znanstveni institut Gradišćanskih Hrvata je 12. svibnja u Trajštofu održao redovitu generalnu sjednicu.
Odbor je odredio djelovanje društva za ovu godinu, a među glavne projekte, koje namjeravaju ostvariti spada i online-rječnik, kazala je predsjednica ZIGH-a Zlatka Gieler. Očekuje se i izdanje drugoga sveska knjige o prezimenima a predviđena je još jedna knjiga s prezimenima u hrvatskim selima u Mađarskoj. Prilikom 20. obljetnice postojanja Znanstvenoga instituta su lani prezentirali prvu knjigu o prezimenima Gradišćanskih Hrvata. Predviđeno je i katalogiziranje autora, koji se javljaju u različitim izdanjima Gradišće kalendara, dodala je Gieler.
Rad na online-rječniku gradišćanskohrvatskoga jezika počeo je prije pet godina. Digitalizirana varijanta postojećega rječnika će sadržavati i nove riječi, koje je proteklih godina normirala jezična komisija. Završnu fazu online-rječnika je ZIGH najavio početkom ljeta.
(Hrvatska redakcija ORF-a)