Sertić je jedan od 20 nadolazećih europskih producenata koji će se okupiti na platformi. Film Dani ludila Damiana Nenadića, kojeg je producirao, na ovogodišnjem Cannesu će imati market projekciju

Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatskog producenta Olivera Sertića za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, koja se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Sertić je jedan od 20 nadolazećih europskih producenata koji će se okupiti na platformi.
Producent Oliver Sertić odabran je zahvaljujući njegovom dosadašnjem producentskom opusu, a osim toga film Dani ludila Damiana Nenadića, kojeg je također producirao, na ovogodišnjem Cannesu će imati market projekciju. Film je nastao u koprodukciji hrvatskog Restarta i slovenskog Petra Pan Filma, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra a dobio je posebno priznanje u Regionalnoj konkurenciji na ovogodišnjem izdanju ZagrebDox festivala.
Producers on the Move, koji će se održati u sklopu 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu od 10. do 14. svibnja, zamišljen je kao platforma za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija. Sudionike očekuju predavanja, radionice, pitchinzi i sastanci ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama. (www.havc.hr)