Dvotjedna svibanjska turneja obuhvaća gradove Vancouver, San Jose, San Pedro, Detroit, Chicago i New York, a na pozornici će Olivera pratiti Nina Badrić, Tedi Spalato i Ljiljana Nikolovska. ” Organizatori i promotori turneje su “Scardona World Music” i producentska kuća “Peer97 MG”

Vijest da Oliver Dragojević putuje u SAD i Kanadu i nije neka vijest. No, zna li se da će po prvi puta, taj bard domaće glazbe nastupiti u šest renomiranih dvorana diljem SAD i Kanade pokrenulo je pravu malu seobu njegovih obožavatelja diljem sjevernoameričkog kontinenta. Ne pamti se da je ijedan izvođač sa naših prostora i bilo kojeg žanra ikada izazvao ovoliko zanimanje, pa su stoga na desetosatnu vožnju u krenuli obitelj Christine Soco iz Phoenixa, Arizona. Toliko će naime putovati samo u jednom smjeru kako bi prisustvovali koncertu u San Pedru.
– Ova se prilika ne propušta, pa će ovo putovanje i koncert biti poklon našoj jedinici koja će samo dva dana prije koncerta diplomirati na studiju informatike – kaže Christina.
Iz Kansas Cityja za Chicago letjet će i Veronika Matković u društvo supruga koji ima sve, baš sve Oliverove snimljene pjesme, a kćer i sin su rasli uz melodije Jadrana iako su rođeni u SAD-u. Marissa Olujić vozi njih osam iz Texasa do Los Angelesa, a iz Bostona u New York autobusima će stići pedesetak vatrenih obožavatelja Oliverovih vječnih melodija i predivnih stihova koje samo on može tako otpjevati, rekla nam je Ariana Zelić i Mirena Bagur koje su organizirale pravu karavanu.
Poveće društvo u organizacije Marine Pavletić vozit će pet sati iz Grand Rapidsa u državi Michigan, a sat manje Melissa Obenauf iz Columbusa u Ohiu vozi svoje prijatelje do Detroita. Kad se pročulo da ce Oliveru društvo na pozornicama činiti Nina Badrić, Tedi Spalato te legendarna Ljiljana Nikolovska, socijalnim mrežama odjekivalo je oduševljenje. “Scardona World Music” i producentska kuća “Peer97 MG” organizatori su i promotori ove turneje, pripremljene do najsitnijeg detalja, kojom će Oliver od 10. do 24. svibnja održati šest koncerata diljem SAD-a.

– Najvažnije nam je bilo upasti u što bolje dvorane, jer smo htjeli publici dati doživljaj kojeg do sada nikada i nitko nije upriličio. a pravi ambijent je polovica uspješnosti velikih koncerata. Nije bilo lako dobiti Harris Theater u Chicagu ili TownHall u NYC-u, jer su rasprodani godinama unaprijed. Srećom, s njima imamo dugogodišnju suradnju pa smo brzo poskočili sa liste čekanja i upali u njihov kalendar, rekao nam je Dragan Cacinovic-Chach, producent turneje.
Rasvjeta, razglas i još bezbroj malih, ali važnih pojedinosti posloženo je po svjetskim standardima, a kad dodamo zvijezde programa, ovo bi trebala biti serija od šest nezaboravnih događaja za sve prisutne s obje strane pozornice. Prvi koncert je na rasporedu 10.svibnja, u rasprodanoj dvorani Hard Rock Casina u Vancouveru u Kanadi.
(Večernji list)