Film S one strane u siječnju započinje s redovitom kino distribucijom u četiri europske zemlje: Nizozemskoj, Belgiji, Luksemburgu i Italiji

Film Zrinka Ogreste S one strane u siječnju 2017. započinje s redovitom kino distribucijom u četiri europske zemlje: Nizozemskoj, Belgiji, Luksemburgu i Italiji. Ostvarenje Zrinka Ogreste 19. siječnja 2017. započinje prikazivanje u Nizozemskoj, Belgiji i Luksemburgu. Distributer filma za zemlje Beneluxa je nizozemski Cinemien. Film stiže i u susjednu Italiju. Premijeru će imati na Filmskom festivalu u Trstu 23. siječnja 2017., a nakon toga kreće u redovito prikazivanje u kinima. Talijanski distributer filma je Cineclub Internazionale Distribuzione.

Podsjetimo, dugometražni igrani film S one strane uvršten je u službeni program Berlinalea početkom ove godine. Nagrađen je posebnim priznanjem žirija Europa Cinemas Label, a Europska filmska akademija uvrstila ga je sredinom godine u izbor 50 ovogodišnjih filmova koji su konkurirali za Europsku filmsku nagradu.

Film govori o Vesni koja se prije 20 godina s djecom preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, nakon jednog neočekivanog poziva na površinu će isplivati tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti.
(HAVC)