U Gala programu, izvan konkurencije, prikazuju se najnagrađivaniji filmovi s najvećih europskih festivala održanih ove godine, kao i filmovi poznatih europskih redatelja. Zrinko Ogresta ove je godine član međunarodnog žirija Cinedays Skopje

U okviru programa Gala premijera na festivalu europskog filma Cinedays 2016, 18. studenoga je prikazan film Zrinka Ogreste “S one strane”.

Ovogodišnji, Cinedays Skopje, petnaesti po redu, ima nekoliko programa. U službenom programu se prikazuju debitantski filmovi mladih režisera, a međunarodni žiri dodjeljuje Nagradu za najbolji film te Nagradu za najbolji scenarij. CineBalkan program također prikazuje filmove mladih redatelja, no fokus je na autorima iz ove regije, a međunarodni žiri dodjeljuje nagradu za Najbolji film “Zlatno sunce”. Ove godine se u ovom dijelu programa natječe mlada hrvatska redateljica Hana Jušić s filmom “Ne gledaj mi u pijat”.

U Gala programu, izvan konkurencije, prikazuju se najnagrađivaniji filmovi s najvećih europskih festivala održanih ove godine, kao i filmovi poznatih europskih redatelja. Zrinko Ogresta ove je godine član međunarodnog žirija Cinedays Skopje.
(mk.mvep.hr)