Tema sastanka Milasa i Kalmara bila je priprema 14. sjednice MMO-a za praćenje provedbe Sporazuma između Hrvatske i Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Republici Mađarskoj, a Milasa i Bošnjaka priprema 7. sjednice MMO-a za zaštitu manjina između Hrvatske i Srbije 

U srijedu, 10. siječnja, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i supredsjedatelj hrvatskog dijela hrvatsko-mađarskog Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina Zvonko Milas održao je sastanak s Ferencom Kalmárom, povjerenikom ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske za razvoj politike susjedstva i supredsjedateljem mađarskog dijela međuvladinog Mješovitog odbora.
Tema sastanka bila je priprema 14. sjednice Međuvladinog mješovitog odbora za praćenje provedbe Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Republici Mađarskoj.
Domaćin 14. sjednice MMO-a, koja će se održati početkom ožujka ove godine je Mađarska.

U petak, 12. siječnja, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i predsjedatelj hrvatskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina (MMO) povodom 7. sjednice MMO-a za zaštitu manjina između dvije države održao je sastanak s Ivanom Bošnjakom, državnim tajnikom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i predsjedateljem srpskog dijela MMO-a.
(www.hrvatiizvanrh.hr)