Sjednica je održana u Napretkovom domu na Trebeviću, netom prije promocije novog, 65. broja Napretkovog godišnjaka i tradicionalnog Napretkovog prijema za novinare

U Sarajevu je 13. siječnja održana redovita sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Sjednica je održana u Napretkovom domu na Trebeviću, netom prije promocije novog, 65. broja Napretkovog godišnjaka i tradicionalnog Napretkovog prijema za novinare.
Na sjednici je, između ostalog, podnesen izvještaj o broju pristiglih i obrađenih zahtjeva za ovogodišnje Napretkove stipendije iz Napretkova fonda Ivo Andrić-Vladimir Prelog te podfonda Irena Kozarić. Ove godine biće dodijeljene ukupno 33 stipendije. Od obnove Napretka do danas, Društvo je dodijelilo 2 900 stipendija i potpora.
Na sjednici je također jednoglasno usvojena i obavijest o natječaju za dodjelu projektnih sredstava podružnicama koje egzistiraju pod okriljem Društva. Također, rezimirane su aktivnosti u okviru Napretkovih božićnih dana, a jedna od točki dnevnog reda bila je i informacija o Glavnoj skupštini Napretka održanoj u Splitu, 25. studenog 2017. godine.

Sve točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene.
(hkdnapredak.com)