Godišnjoj skupštini Hrvatske kulturne udruge u Danskoj prisustvovalo je 11 osoba, što je relativno mali broj s obzirom na ukupni broj članova udruge (oko 50). Skupštinu je u ime Veleposlanstva RH pozdravio ministar savjetnik Krešimir Kedmenec

Kao što je i najavljeno, 11. siječnja održana je redovna godišnja skupština HKUUD-a za 2014. godinu, u uobičajenom okruženju Frivilligcenter & Selvhjaelp Gentofte. Hrvatska kulturna udruga u Danskoj osnovana je 30. siječnja 2012. u Kopenhagenu, ali ima sjedište u Hellerupu.
Skupštini je prisustvovalo 11 osoba, što je relativno mali broj s obzirom na ukupni broj članova udruge (oko 50). Dio objašnjenja slabije posjećenosti skupštine vjerojatno treba tražiti u lošem i neugodnom vremenu te zemljopisnoj raspršenosti članstva. Neki od prisutnih zastupali su više članova svojih obitelji. Ipak, žao nam je da broj sudionika skupštine nije bio veći, jer se ipak radi o važnom sastanku na kojem se raspravlja o radu udruge u protekloj godini, i još važnije, definira njen rad u slijedećoj godini.
Skupštinu je u ime Veleposlanstva Republike Hrvatske pozdravio ministar savjetnik Krešimir Kedmenec. Izražena je nada da će se plodna i uspješna suradnja HKUUD –a i Veleposlanstva nastaviti i u ovoj godini.
Zapisnik sa skupštine, kao i ostale povezane dokumente možete naći u našoj arhivi dokumenata.

Tekst: Berislav Tomičić