Gošća je bila mr. sc. Vesna Kukavica, zagrebačka kulturna djelatnica i novinarka, rukovoditeljica Odjela za nakladništvo Hrvatske matice iseljenika. Na tribini je predstavljena njezina nova knjiga pod naslovom Umreženi identiteti

Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagrebu održala je 8. travnja, u sklopu Zbirke inozemne Croatice, drugu iz ciklusa tribina vezanih uz hrvatske iseljenike. Voditeljica tribine bila je dr. sc. Željka Lovrenčić, koja je ujedno i voditeljica Zbirke inozemne Croatice.
Gošća je bila mr. sc. Vesna Kukavica, zagrebačka kulturna djelatnica i novinarka, rukovoditeljica Odjela za nakladništvo Hrvatske matice iseljenika. Na tribini je predstavljena njezina nova knjiga pod naslovom Umreženi identiteti.
Tribini su, između ostalih, nazočili Petar Barišić, zamjenik pročelnice Ureda za Hrvate izvan Hrvatske, vlč. Josip Bebić, ravnatelj Inozemne pastve Katoličke crkve u Hrvata, književnici Đuro Vidmarović i Stjepan Šešelj, urednik lista Kroatische Berichte Stjepan Šulek, voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu Ranka Javor, djelatnici Hrvatske matice iseljenika te Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
Gošća je, osim o svojim knjigama, govorila i o radu u Hrvatskoj matici iseljenika.
Od 2000. Godine Vesna Kukavica urednica je i Hrvatskoga iseljeničkog zbornika, a uz tu publikaciju, uredila je i tridesetak knjiga i brošura. Dio njezina bogatog autorskog i uredničkog opusa bio je izložen na Tribini.
(NSK)