Na olimpijadi u Heusenstammu kod Offenbacha sudjelovalo je 29 ekipa iz petnaest hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, Augsburga (1), Berlina (1), Bielefelda (2), Darmstadta (2), Ehingena (1), Ennepetal-Lüdenscheida (1), Essena (2), Frankfurta (3), Main-Taunus/Hochtaunusa (5), Mainza (2), Mittelbadena (1), Münchena (2), Offenbacha (3), Stuttgart Bad Cannstatta (1) i Wiesbadena (2)

Dvadeset sedma Biblijska olimpijada na temu „S vjerom u život“ održana je 25. travnja u Kulturnom i sportskom centru „Martinsee“ u Heusenstammu kod Offenbacha, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Ondje se okupilo više stotina mladih u pratnji svećenika, pastoralnih suradnica i suradnika (redovnica, laikinja i laika), roditelja i prijatelja iz Njemačke.
Prije olimpijade u dvorani je slavljeno svečano misno slavlje, na blagdan sv. Marka evanđelista, koje je predvodio i propovijedao voditelj Hrvatske katoličke misije Offenbach na Majni fra Tomislav Dukić, na čijem se području i održala. U suslavlju je bio delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina i još sedmorica hrvatskih redovničkih i biskupijskih svećenika, pristiglih na olimpijadu sa svojim ekipama. Misno slavlje pjevanjem i molitvom uveličala je skupina mladih HKM Offenbach predvođena pastoralnim referentom Zvonkom Orlovićem. Za sudionike olimpijade priređen je ručak.
Drugi dio susreta započeo je hrvatskom himnom. Delegat vlč. Komadina je uputio dobrodošlicu sudionicima olimpijade, kao i svima koji su ih pripremali i svima koji su došli u njihovoj pratnji – roditeljima, braći i sestrama i prijateljima i svima je zaželio puno uspjeha na olimpijadi. Zahvalio je i mr. Tvrtku Beusu iz Zagreba, koji je već po treći put pripremio građu i pitanja za olimpijadu. Zahvalu je izrekao i obitelji Vuko na još jednom gostoprimstvu u toj dvorani i restoranu – zajedno sa svim njihovim osobljem. Potom je delegat vlč. Komadina proglasio 27. Biblijsku olimpijadu otvorenom.
Program je vodio dr. Adolf Polegubić, glavni urednik Žive zajednice, koji je u organizaciji i pripremi olimpijade sudjelovao zajedno djelatnicama Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta Romanom Kašaj, Ljubicom Markovica-Baban i Antonijom Tomljanović-Brkić.
Na olimpijadi je sudjelovalo 29 ekipa iz petnaest hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. I to iz Augsburga (1), Berlina (1), Bielefelda (2), Darmstadta (2), Ehingena (1), Ennepetal-Lüdenscheida (1), Essena (2), Frankfurta (3), Main-Taunus/Hochtaunusa (5), Mainza (2), Mittelbadena (1), Münchena (2), Offenbacha (3), Stuttgart Bad Cannstatta (1) i Wiesbadena (2).
Ekipa s najviše osvojenih bodova bila je V. ekipa Hrvatske katoličke župe (HKŽ) Main-Taunus/Hochtaunus, koja je osvojila zlatne medalje i 500 eura. Druga ekipa HKŽ Main-Taunus/Hochtaunus osvojila je drugo mjesto – srebrne medalje i 350 eura, dok je treće mjesto – brončane medalje i 200 eura osvojila II. ekipa Hrvatske katoličke misije Mainz. Sve su misije i zajednice, iz koje su se natjecale ekipe na olimpijadi dobile spomenice. Spomenicu je dobio i mr. Tvrtko Beus. Nakon zajedničkog fotografiranja uslijedio je zabavni program.

Tekst i fotografije: Adolf Polegubić