Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH nazočila je radnoj večeri Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa, a članove Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa, krovne udruge iseljenih Hrvata primila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

U Zagrebu je od 30. do 31. srpnja održan sastanak Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa.  DariaKrstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske nazočila je radnoj večeri Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa koja je održana u četvrtak, 30.srpnja – prvog dana sjednice.

Tom prigodom predstojnica Krstičević je čestitala i zahvalila svima koji  su putem Hrvatskog svjetskog kongresa pridonijeli promicanju nacionalnog i kulturnog identiteta Hrvata u svijetu te daljnjem povezivanju s matičnom domovinom.

Stjepan Asić, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa naglasio je kako su pomaci koje je Republika Hrvatska u odnosu prema sunarodnjacima koji žive izvan njezinih granica vidljivi. „Postojanje središnjeg tijela odnosno Državnog ureda za sve nas koji živimo i radimo izvan Hrvatske značajan je iskorak te nam olakšava i pomaže u ostvarivanju učinkovite suradnje, na konkretnim projektima, s našom zajedničkom domovinom“.

Na večeri su, uz predstavnike nacionalnih odbora iz 25 zemalja svijeta, sudjelovali i predstavnici hrvatskih političkih stranaka. Razgovaralo se o modalitetima daljnjeg jačanja veza Hrvata u svijetu s Hrvatskom, te o ostalim pitanjima koji su od interesa za Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske.
(www.hrvatiizvanrh.hr)

Članovi Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa, krovne udruge iseljenih Hrvata, susreli su se 31. srpnja s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović.

Tijekom sastanka razgovaralo se o jačanju veza Hrvata u svijetu s Hrvatskom, kao središnjom stvaralačkom snagom, osiguranju prava, položaju i interesu Hrvata i hrvatskih zajednica te jačem podupiranju i pomoći stvaralačkom razvoju u cijelom svijetu.
(direktno.hr)