Na sajmu je ocijenjeno je 48 uzoraka meda, dodijeljeno je 21 brončanih medalja, 19 srebrnih i 8 zlatnih.

U povodu Dana Virovitičko-podravske županije u Virovitici je protekloga vikenda održan 4. sajam agroproizvoda i opreme Agroexpo 2014. na kojemu se predstavio 81 izlagač iz Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije. U okviru sajma održana je županijska izložba voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda i županijsko ocjenjivanje, sajam meda i proizvoda, međunarodno ocjenjivanje meda, izložba ljekovitog bilja i izložba vina.”Ova manifestacija objedinjuje dužu tradiciju nekoliko izložbi, a sve s ciljem da se dalje brendiraju specifični županijski proizvodi kako bi im se povećao tržišni plasman”, rekao je na otvaranju sajma direktor HGK-Županijske komore Virovitica Milan Vanđura.
U ime organizatora skupu se obratio virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić naglasivši kako je Virovitičko-podravska županija jedna od najvećih proizvođača voća i povrća, prva po proizvodnji meda i prva po proizvodnji ljekovitog bilja. “Potencijali postoje, na nama je da poljoprivrednim proizvođačima pomognemo organizacijom takvih sajmova i konkretnim programima za podizanje kvalitete i konkurentnosti proizvoda”, rekao je župan Tolušić.
Na sajmu je ocijenjeno je 48 uzoraka meda, dodijeljeno je 21 brončanih medalja, 19 srebrnih i 8 zlatnih. Zlatnu žlicu za najbolji med dobio je Predrag Momčilović iz Pčelića.
(Hina)