Hrvatska državna samouprava nagradila je Mariju Bošnjak, KUD Gara, Matiju Mandić Goher i postumno Blaža Horvatha. Savez Hrvata u Mađarskoj dodijelio je nagradu Pjevačkom zboru Ružmarin, Orkestru Vizin te KUD-u Podravina te Hrvatskom glasniku 

Nazočne su na Danu Hrvata, 19. studenoga u Kaniži , pozdravili gradonačelnik Sándor Dénes , državni tajnik i parlamentarni zastupnik Péter Cseresnyési i veleposlanik Republike Hrvatske u Budimpešti Gordan Grlić Radman. Govore su održali, i ocijenili tekuću godinu, predsjednik Saveza Hrvata u Mađarskoj Joso Ostrogonac i predsjednik Skupštine Hrvatske državne samouprave Ivan Gugan.

Predsjednik Skupštine Hrvatske državne samouprave Ivan Gugan i predsjednika Saveza Hrvata u Mađarskoj Joso Ostrogonac predali su i odličja nagrađenima. Hrvatska državna samouprava dodijelila je Blažu Horvathu postumno nagradu za istaknutu djelatnost na području hrvatskog društveno-političkog života u Mađarskoj. Dodijelila je nagradu Mariji Bošnjak za istaknutu djelatnost na području hrvatskog odgoja i obrazovanja, Kulturno-umjetničkom društvu Gara za hrvatsku mladež u Mađarskoj, Matiji Mandić Goher za istaknutu djelatnost na području hrvatske kulture u Mađarskoj.

Savez Hrvata u Mađarskoj dodijelio je nagradu Pjevačkom zboru Ružmarin za osobiti doprinos na području kulturnog života Hrvata u Mađarskoj i Orkestru Vizin te Kulturno- umjetničkom društvu Podravina za osobiti doprinos na području kulturnog života Hrvata u Mađarskoj. Savez je dao nagradu Hrvatskom glasniku prigodom 25. godišnjice osnutka i za osobiti doprinos razvoju hrvatskog tiska u Mađarskoj.
(Hrvatskiglasnik)