Službeni posjet Republici Čileu 15. ožujka, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović započela je sudjelovanjem na Gospodarskom forumu u Santiagu de Chileu. Predstavnici petnaest hrvatskih tvrtki čine hrvatsko izaslanstvo koje sudjeluje na Gospodarskom forumu kako bi istražili nove poslovne prilike i uspostavili nova gospodarska partnerstva

Pozdravivši gospodarstvenike koji su svojom nazočnošću pokazali interes za razvojem hrvatsko-čileanskih gospodarskih odnosa, predsjednica Grabar-Kitarović u obraćanju je naznačila snažnu želju i odlučnu volju hrvatske države za stvaranjem što bližih veza s Republikom Čile. Želimo poduprijeti obostrano korisne interese dviju država, njihov stabilan razvoj i interese te težnje naših naroda za boljim životom i napretkom, dodala je.

Nadalje, potvrdila je dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Čilea, koji su bez otvorenih pitanja, a u čijim temeljima su duboko ukorijenjene veze naših ljudi, napose nekoliko generacija Hrvata koje su ovdje pronašle svoju domovinu.

Govoreći o budućem partnerstvu hrvatskih i čileanskih gospodarstvenika Predsjednica je istaknula kako ga vidi u brojnim industrijskim područjima, turizmu, trgovini i pomorskim djelatnostima.
(Ured Predsjednice RH)

VIŠE