Dvorište je preuređeno u multifunkcionalni kulturni prostor, a otkrivena je i ploča sa zahvalom Poljoprivrednoj zadruzi “Dráva Gyöngye” koja je 1975. zgradu darovala Hrvatima grada Pečuha

Svečano, 18. listopada, predano je na uporabu obnovljeno dvorište Hrvatskog kluba Augusta Šenoe koji je od 2010. godine na brizi Hrvatske državne samouprave. Za obnovu dvorišta HDS je dobio 2 milijuna forinti od Ministarstva ljudskih resursa, dok je cjelokupna obnova stajala nešto više od 4 milijuna. Razlika je podmirena iz proračuna Hrvatskog kluba Augusta Šenoe. Dvorište je preuređeno u multifunkcionalni kulturni prostor, a izvođač Wolfbau Team Kft. radove je završio 20. travnja 2016. godine.

Ovih dana otkrivena je i ploča sa zahvalom Poljoprivrednoj zadruzi “Dráva Gyöngye” koja je 1975. godine zgradu današnjeg Kluba darovala Hrvatima grada Pečuha. Otkrivanju spomen-ploče nazočio je tadašnji predsjednik starinske zadruge, s nekoliko nekadašnjih djelatnika, Đuso Dudaš, a na svečanosti predaje govorili su voditelj Hrvatskog kluba Augusta Šenoe Mišo Šarošac i predsjednik HDS-a Ivan Gugan. Otvaranju je nazočila i generalna konzulica Vesna Haluga.
(Hrvatskiglasnik)