Svečanom otvorenju, uz brojne goste i uzvanike, nazočila je i Dubravka Severinski iz Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je financijski potpomagao dovršetak radova na Hrvatsko obrazovnom centru Miroslav Krleža u Pečuhu

U petak, 11. prosinca 2015. godine, u sklopu Hrvatskog obrazovnog centra Miroslava Krleže u Pečuhu otvoren je obnovljeni dječji vrtić. Time je završen desetogodišnji projekt izgradnje i modernizacije ovog centra, koji je jedna od najuspješnijih i najbolje opremljenih obrazovnih institucija u Mađarskoj.
Hrvatski vrtić započeo je s radom 1977. godine i trenutno ga pohađa 63-oje djece u tri skupine. Obnovom i dogradnjom prostorija omogućeno je pohađanje vrtića za 80-oro djece u četiri skupine. U novom vrtiću djeca su dobila, uz sve ostalo, i prostoriju za tjelesni odgoj te dječje igralište, što hrvatski vrtić u Pečuhu svrstava među najmodernije i najopremljenije vrtiće u Mađarskoj.
Cjelokupna modernizacija Obrazovnog centra Miroslava Krleže u Pečuhu financirala se iz sredstava vlada Republike Hrvatske i Mađarske, fondova Europske unije te lokalne samouprave.
Svečanom otvorenju, uz brojne goste i uzvanike, nazočila je i Dubravka Severinski iz Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je financijski potpomagao dovršetak radova na Hrvatsko obrazovnom centru Miroslav Krleža u Pečuhu.
((www.hrvatiizvanrh.hr))