U Hrvatskoj katoličkoj župi Bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu održana je tribina u povodu 70. obljetnice organizirane pastoralne skrbi za Hrvate u Austriji sa sjedištem u Salzburgu i 10. obljetnice župe

U Hrvatskoj katoličkoj župi Bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu 3. ožujka održana je tribina u povodu 70. obljetnice organizirane pastoralne skrbi za Hrvate u Austriji sa sjedištem u Salzburgu i 10. obljetnice župe pod zaštitom bl. Alojzija Stepinca. Voditelj tribine bio je vicepostulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca mons. dr. Juraj Batelja, koji je tijekom svog izlaganja slikama, dokumentima i tekstovima proveo vjernike kroz život vlč. Cecelje, a još detaljnije kroz život blaženoga kardinala Stepinca.
U nedjelju, 4. ožujka, mons. Batelja predslavio je dvije jutarnje mise, a u propovijedi, koju su vjernici nakon i u tiskanom izdanju mogli ponijeti kući, čestitao je svim okupljenima 70. jubilej misije i župe.
Župnik domaćin, p. Zlatko Koren, na kraju mise zahvalio je mons. Batelji na posjetu i ohrabrujućim riječima, a u znak zahvalnosti i sjećanja razmijenili su prigodne darove. (IKA)